Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Кристалните черепи са древни видео плеъри

Кристалните черепи са древни видео плеъри

Нина НордНина Норд
Джедай
760495
Кристалните черепи са древни видео плеъри

Тайните на кристалните черепи, открити в различни части на света, до днес не са разгадани. Според древни легенди тринадесет свещенослужители трябвало да гледат едновременно в очите на кристален череп, за да видят други времена и да предричат бъдещето.

Различните хора реагират по различен начин на кристалните черепи – някои изпитват непонятен страх, други изпадат в блаженство, трети усещат аромати и изпадат в транс, в който виждат зрителни халюцинации.

Учените се разминават в мненията си за какво са направени кристалните черепи, които нямат и една пукнатина, а долната им челюст се движи като на истински човек. Според една от версиите кристалните черепи са се ползвали за доставяне на енергия в каменни блокове за създаване на антигравитационно поле.

В преданията на остров Пасха има описан епизод от далечното минало, в който се разказва как велики магове са ползвали кръгъл камък на име Те Пиро Кура, за да концентрират енергията и да накарат статуите да вървят.

Има вероятност този кръгъл камък да е кристален череп. Според друга версия кристалните черепи са се ползвали като запаметяващи и възпроизвеждащи устройства – нещо като телевизор или дигитален плеър.

Ако погледнем назад, преди двадесетина години едва ли много хора биха повярвали, че върху компютърен диск може да бъде запаметена каквато и да е информация. Възможно е древните да са записвали информация върху кристали.

Кристалните черепи са древни видео плеъри

Има шанс древните да са знаели, че кристалите на планинския кристал, от който са изработени всички черепи, има твърда решетка. Разположението на частиците в тази решетка не е стабилно и те могат да се разместват от външни въздействия.

Възможно е с помощта на лазер информацията да е била записвана, а след това очите на черепите да са се използвали като проектор, който прожектира информацията върху екран или стена.

Според трета версия кристалните черепи са представлявали система за предаване и приемане на сигнали от орбитална станция. С помощта на кристалните черепи са се предавали огромни количества информация.

Не е ясно дали и една от версиите е вярна. Учените продължават да градят нови и нови хипотези за произхода и предназначението на кристалните черепи.

Според изследванията им, за да се полира до такова съвършенство кристалът, от който са направени, са необходими няколкостотин години ръчна обработка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Тайна
Тайна
11.01.2014 18:53
защо пък точно череп
2
1
123
123
06.08.2011 23:23
Видеоплеър ? Има ли Терминатора на него ?
2
1
митака
митака
12.06.2011 23:44
След всички изброени хипотези, защо нито една не включва нещо по реялно, например замяна на човешка глава или може би глава на робот, иначе казано какъв е смисалът да е череп, пък дори и кристален. И днес имаме записващи и възпроизвеждащи техники, но колко от нас ги имат с форма на череп.
1
0
ГОГО
ГОГО
11.06.2011 19:05
Мистика, стахопочитание и извънземни.
0
1