Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Маите»Маите имали парапсихични способности

Маите имали парапсихични способности

РалицаРалица
Новак
6422
Маите имали парапсихични способности

Сравнена със стандартите днес, цивилизацията на маите изглежда примитивна – древният народ не е имал течаща вода, а бълбукащи поточета, не са били високо технологични общества, но все пак в много други отношения са били богато надарени.

Последните изследвания показват, че маите са притежавали парапсихични способности, за чието съществуване дори не подозираме.

Според Майкъл Д. Коу – изследовател на маите, съществувало поверие, че кралят на маите имал свое второ „Аз“, наречено уай. То приемало формата на животно (от ягуар до мишка), с което може да бъде установен контакт чрез сънищата. Според него някои от постройките в градовете на маите може би са били места за спане, където боговете търсели тези духове.

Маите са използвали сънищата си, за да предсказват бъдещето и тълкуват настоящето.

Маите имали парапсихични способности

Изгубени в джунглите на централна Америка са руините, завещани от най-загадъчния народ – маите. Кои са били те? От къде са дошли? Оставили ли са някакво послание за нас и какво е то? Това са само част от въпросите, подложили на изпитание изследователи, учени и писатели през последните 200 години, след откриването през 1773 г. на останките от техния най-известен град Паленке.

Този удивителен град, едно от чудесата на Новия свят, чиито разкопки все още не са завършени, е под непрекъсната заплаха да бъде погълнат от джунглата, алармират учени и изследователи, сред които Ейдриън Джилбърт и Морис Котерел, посветили живота си на загадъчните маи.

Пирамидите, храмовете и дворците, изградени от искрящ бял варовик с прецизност, която би била чест за всеки ренесансов строител, са удивителни. Едва на скоро обаче историци и археолози започват действително да оценяват по достойнство безценните богатства, оставени ни от маите.

Маите имали парапсихични способности

Това, което знаем със сигурност е, че маите били вещи астрономи. Убедени били, че живеят в петата слънчева ера, а преди сътворяването на съвременния човек имало четири, предшестващи раси и четири предшестващи ери, разрушени при големи катаклизми. Малкото оцелели, съхранили преданието за тях.

Според летоброенето на маите, настоящата ера е започнала на 12 август 3114 г. пр. Христа и ще завърши на 22 декември 2012 г. Тогава Земята, такава, каквато я познаваме, отново ще бъде разрушена от катастрофални земетресения.

Много са книгите, издадени за маите, но все още никой не е съумял да обясни техния изумителен календар или какво точно ги е навело на тези дати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Изпрати
Оливия
Оливия
17.09.2013 19:24
Аз мисля, 4е наближава края на тази ера.. и вси4ко в крайна сметка е един периоди4но повтарящ се цикъл. Ще дойде края на света, само 4е не е из4ислено то4но кога, а относно запаси като оконсерви и т.н. както някой е писал са пълни глупости :Д не слу4айно е казано: "края на една цивилизация е на4ало на друга"... и така ера след ера...
1
0
Виктор
Виктор
28.05.2013 20:09
Линавирасаи,откъде знаеш,че маите са използвали сънищата си,за да тълкуват настоящето и бъдещето?
Често съм разсъждавал върху моите сънища и до какъв извод да стигна?
Че има зомбита,дракони и какви ли не свръх неща?
Но този тип да го оставим на страна и да отидем при по-смислените.
Когато майка ми искаше да намери един предмет,много ценен за нея един ден го откри,казвайки ми,че го е сънувала.
Донякъде ми идва извода,че хората просто знаят какво правят и какво са правили,дори да не го помнят.То душата го помни.
Но като цяло Темите за Души,Прераждания,Духове и така нататък са ни много Неясни според мен.
1
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
06.10.2012 15:45
,,Маите са използвали сънищата си, за да предсказват бъдещето и да тълкуват настоящето,,

Разсъждавайте върху собствените си сънища, нима не е вярно това?
0
0
Барни
Барни
12.04.2012 11:52
Калояне аз не съм съгласен с двама Ви.Къде е този Бог,защо не ни е помогнал досега?Мария защо ни кара да страдаме?Нали ни обича.Може да има нещо като БОГ-виша сила и ние да му викаме така.Но добре дори и да има защо безделства?
Относно за 2012 и маите не вярвам.Ето един добър вариант за календара,който никой не е споменавал.Те са решили да го направят до 2012-толкова много време ни стига,може и да не сме живи до тогава и са си го оставили до 2012.
0
0
Калоян
Калоян
14.12.2011 23:23
Браво на теб Марияна.До тук най-разумния отговор.Поздравявам те за здравия разум и се надявам и др.хора да достигнат до него.
0
0
диана
диана
27.09.2011 09:31
Хора, замислете се, ние сами разрушаваме земята, на която живеем и който и да дойде да ни спасява и каквото добро и да ни направи, независимо е дали ще са извънземни или каквито и нации и извънземни цивилизации да се съберат да ни помагат, ние сме така създадени, че ще уищожим и тези, които идват да ни спасяват. По-добре е да ни унищожат до крак, та дано от пепелта да се възроди нещо добро като феникса. Тези цунамита, урагани и други аномалии ги правим ние. Унищожаваме природата, реки, океаните, животните и всичко живо що се движи и живее по тази земя. Имаме големи претенции, че сме нещо, че можем всичко, а сме големи нули. Светът отива към гибелта си, дори да не бъде по календара на маите на 21.12.2012г. дано стане така както трябва, че да се насели земята с нещо свястно, ако въобще остане нещо от земята ни. И после дано новата раса има акъл и дай боже късмет да живеят добре.
0
0
lideto
lideto
27.08.2011 12:39
Ако се случи, нека да оцелеят тези, които са с чисти души за да създадат по - добър свят.
0
0
darkdemon
darkdemon
12.08.2011 09:34
Може би няма да е края на света, но ще бъде страшно. За това не чакайте, а се подгответе за тези събития. Запалки, консерви, вода, лекарства, топли дрехи. Студ и сняг, радиоактивмни таблетки.
0
0