Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хопите и техните пророчества за края на човешката раса

Хопите и техните пророчества за края на човешката раса

AdminAdmin
Администратор
659325
Хопите и техните пророчества за края на човешката раса

Цивилизацията Хопи е една от най-старите цивилизации на Северна Америка. Местното им наименование сред испанците е Пуебло и Навахо. За хопите се разказва, че ритуалите, които изпълняват поддържат съществуването на земята и, че ако бъдат спряни, земята ще загине. Тази философия съпътства цялото съществуване на Хопите, животът и битът им са подчинени в ролята на месии.

Жената-паяк - една от върховните Богини на Хопи е творец и пазител на всички създания на Земята, включително и човека. Нейният род е сред централните в традициите на Хопи. Духовният лидер на Хопите съхранява древните текстове, които според легендите са получени от цивилизации, населявали Земята преди нас.

В тези древни текстове съдържат знание не само за миналото, но и за бъдещето, включително и за възможната гибел на нашата раса. Според Хопите, ние живеем на 4-та поредна Земя, като предишните три са били унищожени, той като човечеството се е отдало на удоволствия и борба за власт и е забравило своята мисия. Най-лошото в тези текстове е, че сега се намираме на границата на 4-тия апокалипсис. И всички усилия на на Хопите са свързани към предотвратяването на това събитие.

Преди началото на войната с Ирак е свикана пресконференция, на която за пръв път били показани древните текстове на белите хора. Съгласно съдържащите се предсказания, войната в Ирак се явява началото на Трета Световна война. Опитът да се спре войната претърпява неуспех, а и според пророчествата на Хопите, третата световна война се води вече от 10 години.

Според текстовете, дори началото на ядрена война не води до физическия край на човешката раса. В предсказанията се споменава за идването на полубог получовек. И ако при неговото идване на Земята остане някаква маса от праведни хора, помнещи своето предназначение, ходът на историята може да се промени и да се създаде щастливо човешко общество. С всеки изминал ден шансовете за такъв развой на събитията, като че ли намаляват...

Една от основните мисии на Хопите е да пазят знанието и да съхраняват приемствеността между цивилизациите. За да се обясни логиката и смисъла на вярванията на Хопите е необходимо познаването на техните космологични представи и предаваните от поколение на поколение лечителски способности.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
ьАдриано
ьАдриано
28.10.2012 23:44
Всичко зависи от хората.
1
1
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
06.10.2012 14:57
Аз мисля,че никакъв край на света няма да настъпи, защото иначе се обезмисля всичко случило се до този момент в човешквтв история!
8
6
niakoisi
niakoisi
30.04.2012 23:54
Във всичко това,което твърдят хопите има голяма доза истина.
2
1
ХИСТАР -HISTER
ХИСТАР -HISTER
17.11.2011 16:21
Аз съм един от вас и съм тук заради всички вас. Ще кача един от вас, на място свято за всички вас - да види всички вас и да говори за първия преди всички вас. Дадена ми е власт от Първия над всички вас - Да ви спася от самите ВАС. Мисията ми при вас е да ви заведа у вас. Ще научите, защо сте мъж или жена на планетата Земя.
2
3